De dagelijkse leiding van Mixtura is in handen van Nathalie Houtermans. Ze studeerde aan de kunstacademie (Willem de Kooning) in Rotterdam en kunst- en cultuurwetenschappen en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zij initieert kunstprojecten en maakt tentoonstellingen, websites en catalogi. Daarnaast doet zij onderzoek, geeft advies, publiceert essays en geeft lezingen en gastcolleges op het gebied van kunst- en cultuurtheorie.

Zij was onder andere oprichter/directeur van CELL – Initiators of Incidents –, de eerste organisatie in Nederland gespecialiseerd in interdisciplinaire kunstprojecten in publieke ruimtes (beeldend, video, media, muziek, dans, performance en literatuur). Zij heeft in die hoedanigheid naast projecten in Nederland, internationale samenwerkingsprojecten geïnitieerd in Havana, Mumbai, Jakarta, Shanghai en Kaapstad. Vanuit deze samenwerkingsverbanden is de interesse voor intercultureel werken en (dus) Mixtura ontstaan.

Haar voorliefde om hoogwaardige (‘moeilijke’) kunst toegankelijk te maken voor een publiek dat normaliter niet of nauwelijks met kunst in aanraking komt, deed haar het samenwerkingsverband SENSATIONAL MIX aangaan met de gerenommeerde curator Roland Groenenboom. SENSATIONAL MIX lanceerde met veel succes een aantal projecten voor en met wijkbewoners uit ‘probleemwijken’ in Rotterdam Zuid.

Tegenwoordig houdt zij zich, met als basis Mixtura, onder andere bezig met het ontwikkelen van projecten van Haperende Mens, een kunstinitiatief in Amsterdam.

Daarnaast is zij coordinator van de Dirty Art Department, een Mastersopleiding aan het Sandberg Instituut, de 2e fase opleiding van de Gerrit Rietveldacademie.

Zij bekleed eveneens een aantal advies- en bestuursfuncties. Zo adviseert zij de gemeente Rotterdam over kunst- en cultuursector als lid van het officiële adviesorgaan: de Rotterdamse Raad voor Kunst- en Cultuur.

Bovendien maakt zij al jaren muziek: tegenwoordig met haar eigen band Katie Kruel en bij incidentele gelegenheidsprojecten.

Meer info over Nathalie Houtermans hier.